Stiftelsen Hästforskning har bevilget 3 millioner til prosjektet «Fenomen: Fertilitet hos nasjonale norske hesteraser». Ett av delmålene til prosjektet er å kartlegge genetisk innavlsgrad hos fjordhesten, samt undersøke om det finnes genetiske årsaker til den noe lave føllingsprosenten hos Fjordhest.
Hva jobber hesteforskerne med akkurat nå? Det kan du få innblikk i!
Tirsdag 14. november 2023 kl 19:00 vil en rekke hesteforskere fra Sverige og Norge gi en kort innføring i sine aktuelle prosjekter. Alle prosjektene er finansiert av Stiftelsen Hästforskning.
Innholdet og fordøyelsen av karbohydratene sukker og fruktan er mye diskutert blant hesteeiere, og forskningsresultater viser at innholdet i gresset varierer mye gjennom vekstsesongen.
På grunn av internt opprykk søker vi etter en engasjert og positiv person med interesse for og kunnskap om hest og stallarbeid. Norsk Hestesenter har høyt fokus på hestevelferd.
Ønsker du å ta den siste delen av ridelærerutdanningen - Ridelærer 3? Vi har noe ledig kapasitet i vårsemesteret 2024, og du kan nå søke om opptak. Tilbudet gjelder i utgangspunktet for de som har fullført Ridelærer 1 og 2, men det er også mulig å søke på grunnlag av realkompetanse.
Åtte nye studenter har flyttet inn på Norsk Hestesenter og er godt igang med sitt første semester av den toårige utdanningen for å bli ridelærer. Utdanningen er delt inn i tre trinn: Trinn 1, 2 og 3.
Stiftelsen Hästforskning deler hvert år ut prisene Årets Hesteforskningsprosjekt og Årets Hedersomtale for forskningsprosjekter på hest som har utmerket seg. Disse prisene ble utdelt på Oslo Horse Show i går.
For å kunne levere gode tjenester til hestenorge er vi avhengige av å ha en faglig oppdatert stab. Fredag 13. oktober har vi internt arrangement for alle ansatte på Norsk Hestesenter.