Behovet for ridelærere i rideskolenæringen er stort, og tilbakemeldingene fra næringen tilsier at det er rift om å nå ridelærerstudentene når de er ferdig utdannet. For å bidra til å knytte bånd mellom studenter og næringen ønsker vi å invitere til en dag på Starum der du kan få presentere din bedrift for våre studenter, fortelle hva dere forventer av de som er ferdig utdannede, og ikke minst hvorfor dere anbefaler dem å satse på ridelæreryrket. 

På plass vil det være 13 studenter. 6 av disse er Ridelærer 3 studenter som fullfører ridelærerutdanningen i juni. Resten er ridelærer 2 studenter som enten kan være ferdig utdannet som Ridelærer 2 til jul, eller Ridelærer 3 i juni 2025.

For Norsk Hestesenter som utdanningsinstitusjon, er det viktig at våre studenter er motiverte til yrket. Ved å sette de i kontakt med næringen så tidlig som mulig, mener vi at dette vil påvirke motivasjonen, det vil sikre rideskolene ridelærere og det vil knytte næringen og utdanningen tettere sammen. Vi har også praksisperiode for studentene på Ridelærer 2 fra uke 32 til uke 37, der de er ute i rideskoler og jobber. Dette har for mange vært en inngangsbillett til ansettelser i samme rideskole etter endt studie.

Obs, nytt tidspunkt! Torsdag 11.april klokken 13.00 har vi satt av tid til at noen bedrifter kan komme til Norsk Hestesenter for å presentere seg for våre studenter. 

Hver bedrift får 10-15 minutter til å presentere sin bedrift, fortelle hvilke forventninger dere har til en ansatt, hva dere kan tilby og hvorfor studentene bør velge ridelæreryrket. Dere må sette av tid til spørsmål eller diskusjoner i denne tiden. Det vil bli en oppsummering til slutt, og mulighet til å snakke direkte med studentene.

Vi har fremdeles plass til noen flere rideskoler. Er dette interessant for deg og din bedrift?

Ta kontakt med Fagansvarlig Ridning ved Norsk Hestesenter Hanne Dahl Lien så fort som mulig: hanne.dahl@nhest.no