Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

IMGP8567

Årets julekalender

Det er 1. desember og kalendertid - og Norsk Hestesenter har selvsagt også i år en hyggelig, liten julekalender på sosiale medier.

Foto: Stiftelsen Hästforskning

Koronapandemien påvirker hesteforskningen

At den pågående pandemien har ført til store forandringer og påvirker oss på ulike måter er ingen nyhet, men at den også gir ringvirkninger for forskning på hest og dermed også hestenæringen er kanskje ikke like vanlig å tenke på.

Lome Brage under hingstekåringa på Biri i 2013. Foto: Målfrid Vatne

Lome Brage blir Sikkilsdalshingst

Tradisjonen med å slippe hingster med hoppefølger i Sikkilsdalen er lang, og sommeren 2021 blir den 153. sesongen på rad!

Klotstugus Oda fikk 2. premie på høstens utstilling på Starum, og har fått tildelt stamboknummer 17627F.

Stamboknummer utdelt for 2020

Utstillingssesongen er over, og en rekke hester av rasene dølahest, fjordhest og nordlandshest/lyngshest har fått sine stamboknummer.

IMGP3654

Har du en hest du vil videreutvikle?

På ridelærerstudiet tar vi imot hester for et seks ukers remonteopphold. Har du en innridd hest som kan alle gangarter, bidrar vi gjerne til at hesten utvikler seg videre!

Illustrasjonsbilde.

Hoderisting hos hester

I høst har det blitt gjennomført en spørreundersøkelse blant norske hesteeiere om hoderisting hos hester, her er noen foreløpige tall fra undersøkelsen.

Illustrasjonsfoto. Bildet er hentet fra travprøvene under årets kaldblodskåring på Biri Travbane.

Prisutdeling i Stiftelsen Hästforskning

For fjerde året på rad deler Stiftelsen Hästforskning ut prisene ”Årets hästforskningsprojekt” og ”Årets hedersomnämnande” - for å premiere prosjekter som bidrar med tydelig nytte for hestenæringen. Prisene deles ut under Hippocampusdagen den 6. november, som i år vil foregå digitalt.

IMGP2125

Ledig stilling: Fagrådgiver avlsavdelingen

Norsk Hestesenter har ledig årsvikariat i 100 % stilling som fagrådgiver på avlsavdelingen i tidsrommet 01.01.2021 – 31.12.2021, med mulighet for fast ansettelse.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500