Norsk Hestesenter subsidierer registrering av føll av de nasjonale rasene dølahest, fjordhest og nordlandshest/lyngshest dersom de registreres i løpet av året de er født. Registrerer du før nyttår, betaler du kun 1365,- per føll. Etter nyttår øker prisen til 1595,-.
Etter å ha vurdert totalt 9 svært gode kandidater falt til slutt valget på den 12 år gamle hingsten Galileo som Sikkilsdalshingst i 2025. Hingsten har en veldig attraktiv morlinje, gode egenprestasjoner og flere lovende avkom. Hingstevalget er et samarbeid mellom Det Norske Travselskap og Norsk Hestesenter.
Internasjonalt samarbeid om hestevelferd Norsk Hestesenter var i november representert på den årlige generalforsamlingen i European Equestrian Network (EEN) og The International Group for Equestrian Qualificatuons (IGEQ). I år va det også innlagt seminar for trenere og eksaminatorer med tema «Walk the talk» - Hvordan sette hestevelferd ut i praksis i utdanninger og under eksamen.
Stiftelsen Hästforskning bevilger midler til første prosjektår av seks nye forskningsprosjekter; ett norsk, tre svenske og to samarbeidsprosjekter mellom Sverige og Norge. Fem av prosjektene er innen fagfeltet veterinærmedisin, husdyrvitenskap og teknologi (VHT) og ett er innenfor samfunnsvitenskap og humaniora (SH). I tillegg har 14 pågående prosjekter mottatt videre støtte.
Senja Videregående skole, den eneste skolen i Troms fylke som tilbyr hestefag, står nå overfor nedleggelse av VG1 Heste- og dyrefag, og VG2 Hestefaget når Fylkestinget i Troms skal behandle saken om gjennomgang av opplæringstilbudet i Troms torsdag 12. desember 2024. Beslutningen vil trolig få store konsekvenser for både elever og det nasjonale bevaringsarbeidet for nordlandshest/lyngshest.
Landbruksdirektoratet har for første gang utlyst midler fra overskuddet av pengespill på hest. Totalt 15 millioner kroner skal fordeles til ikke-fortjenestebaserte organisasjoner med formål om å skape aktiviteter som bidrar til å fremme hestesport, hestehold og hesteavl.
Ønsker du hjelp til å utdanne hesten din? På ridelærerutdanningen tar vi imot hester for et sju ukers remonteopphold. Har du en innridd hest som kan ris i alle gangarter, bidrar vi gjerne til at hesten utvikler seg videre!
Vil du bli en bedre rytter for hesten din? Ønsker du å bli mer bevisst på hvordan din sits innvirker på hesten? Lære teorien og teknikken bak øvelsene? En god sits er avgjørende for et harmonisk samspill mellom rytter og hest, og vi fortsetter satsningen på våre populære sitskurs hvor ridesimulatoren er del del av undervisningen. En god sits er god hestevelferd!