Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

IMG_4060

Testing av sølvgen - ny runde!

Planlegger du å bedekke en nordlandshest/lyngshest i 2020 og lurer på om hoppa kan ha sølvgen? Landslaget for nordlandshest/lyngshest tilbyr i samarbeid med Norsk Hestesenter gratis sølvtest til planlagt bedekte hopper nå i vinter!

EvA

Testparinger i EvA på nett

Testparinger utføres i verktøyet EvA som er utarbeidet av Peer Berg (NMBU /Aarhus Universitet/NordGen) og tilgjengeliggjort på nett for nasjonale hesteraser av Norsk Rikstoto/EVRY. 

En eksamen denne uka har vært praktisk instruksjonseksamen i sprang. Hver student på tilleggsutdanningen har forberedt og tilpasset undervisning til en utvalgt ekvipasje. Her ser vi Justine Calise (22 år) fra Frankrike underviser vår ridelærer 2-student Une Stustad Misund.

Internasjonal utdanning på Toten

Denne uka har Norsk Hestesenter hatt besøk av 24 representanter fra åtte andre europeiske land for å teste ut en ny, internasjonal tilleggsutdanning for ridelærere.

Moni Viking fikk dagens høyeste poengsum på Bjerke travbane.

Moni Viking best på Bjerke

I dag ble fem varmblodshingster vist for avlsvurdering på Bjerke Travbane. Moni Viking var den som fikk dagens høyeste poengsum.

Kastrering

Fra hingst til vallak i løpet av helga

En stor og viktig ryddejobb ble gjennomført på årets høstmøte, takket være raseorganisasjonene for dølahest, fjordhest og nordlandshest/lyngshest.

Testparing

Testparing på nett

Vurderer du å bedekke en dølahest, fjordhest eller nordlandshest/lyngshest? Nå er det mulig å sjekke innavlsgrad på nett for det planlagte avkommet!

Modul 2 ble testet ut i Frankrike våren 2019.

Internasjonal uke

Neste uke kommer det 24 representanter fra åtte europeiske land til Norsk Hestesenter i forbindelse med Erasmus+-prosjektet SPINE.  

IMGP1109

Ble din hoppe bedekt i 2018?

Det mangler per 29. oktober rapportering av resultatene på 61 bedekninger av dølahest, 77 av fjordhest og 23 av nordlandshest/lyngshest fra bedekningsåret 2018. 

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500