Går du med en drøm om å bli ridelærer? Lurer du på hvordan det er å studere på et av landets flotteste hestesportsanlegg? Nå har du muligheten til å få svar på dine spørsmål, for du kan skygge en ridelærer på Norsk Hestesenter gjennom en hel dag. Du er selvsagt velkommen begge dager.
Har du lang erfaring i hestefaget eller hovslagerfaget, men mangler de nødvendige papirene? I en verden som stadig endrer seg, er det viktig å ha en formell dokumentasjon på dine ferdigheter. Gjennom praksiskandidatordningen kan du, som voksen med minst 5 års relevant erfaring i en fulltidsstilling, oppnå fagbrev.
Hvordan henger måten vi håndterer og trener hestene våre på, sammen med hestens atferd? Stiftelsen Hästforskning har finansiert en studie som ser nærmere på dette, og du som hesteeier, rytter eller trener kan dra nytte av databasen helt gratis.
Har du lang erfaring med bruk av hest, god kjennskap til de nasjonale hesterasene og kunne tenke deg å bidra i det viktige arbeidet med egenskapsvurdering av hester?
Da kan du søke om opptak til bruksprøvedommer-utdanningen!
En ny studie viser at svenske hestegårder som praktiserer såkalt selektiv parasittbehandling har klart å opprettholde en god effekt av ormemiddelet ivermectin, noe som er uvanlig i internasjonal sammenheng. Dette er viktig da resistens mot slike midler hos hester er et økende globalt problem på grunn av årelang hyppig bruk av ormekur, og fordi det ikke forventes at nye ormekurer vil komme på markedet med det første.
Stiftelsen Hästforskning bevilger midler til det første året av åtte nye forskningsprosjekter, to helsvenske og seks samarbeidsprosjekter mellom Sverige og Norge. Fem av prosjektene er innen fagfeltet veterinærmedisin, husdyrvitenskap og teknologi (VHT) og tre innen samfunnsvitenskap og humaniora (SH).
Ønsker du hjelp til å utdanne hesten din? På ridelærerstudiet tar vi imot hester for et sju ukers remonteopphold. Har du en innridd hest som kan ris i alle gangarter, bidrar vi gjerne til at hesten utvikler seg videre!