Vi ser at de aller fleste er flinke og rapporterer innen fristen og at det har skjedd en bedring i innrapporteringer.

Tallene som rapporteres inn på høsten legger grunnlag for statistikk for sesongen og brukes for å overvåke utvikling i rasene over tid. For sent innrapporterte bedekningslister eller føllregistreringer (inkl. hopper som er tomme, har kastet etc.) fører til at tallene som formidles til avlsorganisasjoner, Landbruks- og matdepartementet og andre gir et feil (for lavt) og usikkert bilde av aktiviteten i rasene.

Hingsteholdere

Frist for innsending av årets bedekningslister er 1. oktober. For sent innsendte bedekningslister faktureres med kroner 1500,- per hingst. Norsk Hestesenter tar sikte på å publisere tallene for avlssesongen 2019 onsdag 2. oktober og det er derfor særdeles viktig at denne fristen blir overholdt.

Hoppeeiere

Ordinær frist for å rapportere resultatet av fjorårets bedekninger for at passet skal ha subsidiert pris for dølahest, fjordhest og nordlandshest/lyngshest er 1. oktober. Dette er for at hesten skal ha pass før 31.12 i fødselsåret, noe som er krav fra Mattilsynet. Ved innsending av springseddel etter 31.12 er det full pris på passet.

NHS vil også ha opplysninger om hoppa ikke ble drektig, føllet var dødfødt eller om hoppa døde i løpet av drektighetsperioden. Dette er vesentlige opplysninger for statistikken.

Her finner du prislister og informasjon om bedekning og registreringer.