På Bjerke holdt tidligere generalsekretær i Det Norske Travselskap (DNT) Tore Fyrand et engasjerende foredrag om ledelse og etikk, etterfulgt av reglementsansvarlig i DNT Hanne Sæbø, som tok for seg viktige aspekter av etikk og regelverk i travsporten. Videre ble det arrangert en omvisning på Bjerke Travbane, der studentene fikk innblikk i arbeidet til stevneveterinæren og dyrevelferdskontrolløren. Det ble også tid til et besøk i dommertårnet og hos måldommerne. Dagen ble avrundet med et hyggelig måltid i banens restaurant.

På Starum gjennomgikk travtrener Morten Antonsen den teoretiske delen av puls- og lactatmåling, et nyttig innblikk for alle, inkludert ridelærerstudentene som var med denne gangen. Fagansvarlig kjøring ved Norsk Hestesenter Simon Lande og ridelærer Stine Ekra fra Ekra Equestrian demonstrerte henholdsvis longering, dressurkjøring, og rideøvelser med travhester. Kvelden ble avsluttet med ridning på Norsk Hestesenters ridehester med fagansvarlig ridning Hanne Dahl Lien som ridelærer, godt hjulpet av ridelærer 2-studentene som lånte bort hestene sine for anledningen.

Samlingen ble avsluttet med praktiske tester av pulsmåling og lactatmåling hos travtrener Kjetil Helgestad, fulgt av en oppsummering og diskusjon om treningsmetoder ledet av Espen Schem.

En stor takk til alle som bidro til at samlingen ble så vellykket. 

Er du interessert i en karriere som travtrener? Ta en titt på vårt studieprogram studieprogram for travtrenerutdanningen for mer informasjon.