Norsk Hestesenter, Norges Rytterforbund og Bransjeforening for Rideskoler inviterer til den årlige rideskolekonferansen lørdag 8. februar 2025 på idrettens Hus i Oslo. Nytt av året er at konferansen også er tilgjengelig digitalt, slik at det vil være mulig for de som bor langt unna å delta via Teams.
Norsk Hestesenter subsidierer registrering av føll av de nasjonale rasene dølahest, fjordhest og nordlandshest/lyngshest dersom de registreres i løpet av året de er født. Registrerer du før nyttår, betaler du kun 1365,- per føll. Etter nyttår øker prisen til 1595,-.
Internasjonalt samarbeid om hestevelferd Norsk Hestesenter var i november representert på den årlige generalforsamlingen i European Equestrian Network (EEN) og The International Group for Equestrian Qualificatuons (IGEQ). I år va det også innlagt seminar for trenere og eksaminatorer med tema «Walk the talk» - Hvordan sette hestevelferd ut i praksis i utdanninger og under eksamen.
Stiftelsen Hästforskning bevilger midler til første prosjektår av seks nye forskningsprosjekter; ett norsk, tre svenske og to samarbeidsprosjekter mellom Sverige og Norge. Fem av prosjektene er innen fagfeltet veterinærmedisin, husdyrvitenskap og teknologi (VHT) og ett er innenfor samfunnsvitenskap og humaniora (SH). I tillegg har 14 pågående prosjekter mottatt videre støtte.
Senja Videregående skole, den eneste skolen i Troms fylke som tilbyr hestefag, står nå overfor nedleggelse av VG1 Heste- og dyrefag, og VG2 Hestefaget når Fylkestinget i Troms skal behandle saken om gjennomgang av opplæringstilbudet i Troms torsdag 12. desember 2024. Beslutningen vil trolig få store konsekvenser for både elever og det nasjonale bevaringsarbeidet for nordlandshest/lyngshest.
Landbruksdirektoratet har for første gang utlyst midler fra overskuddet av pengespill på hest. Totalt 15 millioner kroner skal fordeles til ikke-fortjenestebaserte organisasjoner med formål om å skape aktiviteter som bidrar til å fremme hestesport, hestehold og hesteavl.
Ønsker du hjelp til å utdanne hesten din? På ridelærerutdanningen tar vi imot hester for et sju ukers remonteopphold. Har du en innridd hest som kan ris i alle gangarter, bidrar vi gjerne til at hesten utvikler seg videre!
Norges idrettshøgskole (NIH), og gjennomfører prosjektet «Trygg Hestesport» sammen med Gymnastik- och Idrottshögskolan i Sverige. Prosjektet er finansiert av Stiftelsen hästforskning, og godkjent av NIHs etiske komite og SIKT personverntjenester.
Formålet med prosjektet er å undersøke trivsel i hestesporten og negative hendelser som seksuell trakassering og overgrep, samt relaterte gråsoner blant personer over 16 år som enten nå eller tidligere har engasjert seg i hestesektoren. Målet er å bidra med kunnskap som kan være til hjelp for å sikre trygge sosiale miljøer i hestesektoren.