Har du utfordringer med å mestre øvelser som volter, bakdelsvendinger, kontragalopp, overganger, versader eller galoppiruetter? Dette kurset gir deg konkrete tips og verktøy for å forbedre din rideteknikk. Ridesimulatoren gjør det mulig å trene sits og innvirkning i et trygt miljø, uten å forstyrre hesten mens man øver. Forskning viser at en god sits er viktig for både hestens holdbarhet og helse - en god sits er god hestevelferd! Dette grunnkurset er det første i vår kursrekke og passer for ryttere på alle nivåer og disipliner. Deltakerne deles inn i grupper etter ferdighetsnivå.

Grunnkurset er det første kurset i vår kursrekke, og retter seg mot alle ryttere - uansett gren. Vi deler inn i grupper etter nivå. Kurset har kun 12 plasser.

KURSINNHOLD OG PROGRAM grunnkurs søndag 11. mai (heldagskurs)  
09:45 Oppmøte, registrering og servering av kaffe/te  
10:00 Introduksjon ca 60 minutter.  
Kort innføring i hvorfor elastisk men stabil sits er viktig for å få et godt samspill med hesten. Vi ser også på hvordan en god sits bidrar til god hestevelferd og helse for både hest og rytter. 
Demonstrasjon av rytteranalyse på balansematte.  
11:30 Lunsj i kantina  
Deretter vil deltakerne bli delt inn i grupper som rullerer på:  
- Individuelle økter hvor dere får bli kjent med ridesimulatoren som treningsverktøy under kyndig veiledning fra vår instruktør. Dere vil kunne se på og lære av hverandres tilbakemeldinger.  
- Fysiske øvelser på balansematte, rulle og ball.  
- Film 
Kurset avsluttes ca kl 17:00

INSTRUKTØRER  
Frida Aksnes jobber som ridelærer i dressur på Norsk Hestesenter (NHS). Hun er utdannet ridelærer trinn 3 fra NHS, Trener 2 i sprang og dressur fra Norges Rytterforbund (NRYF), Dressurdommer 2 fra NRYF, Rider in Balance instruktør og veterinær, med tilleggsutdannelse på kiropraktikk. Hun skrev sin hovedoppgave på veterinærstudiet om ømhet i rygg relatert til hestens form, rytterens sits og utstyr, og har stort fokus på sits og biomekanikk i all undervisning. 

Tone Farestveit er ridelærer på Starum Rideskole ved NHS. Hun har gått Ridelærer trinn 3 ved NHS og Trener 2 sprang og dressur fra NRYF, har Rider in Balance modul 1 og 2, og er selv aktiv rytter i både sprang og dressur.

PRAKTISK INFORMASJON  
Oppmøte i administrasjonsbygget på Norsk Hestesenter, Starumsvegen 71, 2850 Lena  
Møt i treningstøy / ridebukse. Ta gjerne med ridestøvler til økten i simulatoren om du ønsker det. 

PRIS OG PÅMELDING  
Heldagskurs 2.400 kr inkludert lunsj  
Det er også mulig å delta kun på teorien og være observatør på den praktiske delen om ønskelig. Pris 950 kr inkludert lunsj.

PÅMELDING

Ta kontakt med Bente Kurås Lilleengen på epost bente.lilleengen@nhest.no dersom du har behov for overnatting på vårt internat.

For spørsmål rundt kurset ta kontakt med kurslederne Frida Aksnes på e-post frida.aksnes@nhest.no  eller Tone Farestveit på e-post tone.farestveit@nhest.no 

Vi ønsker velkommen til en lærerik dag med fokus på sits.

Lurer du på hvilket sitskurs som passer best for deg? 
KursNivå/forkunnskaper
Grunnkurs sitsutviklingPasser for alle nivå - enten du er hobbyrytter eller konkurranserytter.
Sits- og teknikktreningskurs   
del 1A
Fokuserer på øvelsene på LB-LA nivå. 
Åpent for alle som har tatt grunnkurs sitsutvikling, eller startet på minimum MC nivå. 
Vi anbefaler alltid å ta grunnkurset først.
Sits- og teknikktreningskurs del 1BFokuserer på øvelsene på LA-MC nivå. 
Åpent for alle som har tatt del 1A, og/eller startet på minimum MB nivå.
Sits- og teknikktreningskurs   
del 2A
Fokuserer på øvelsene på MB nivå. 
Åpent for alle som har gått 1A og 1B. Dersom du har startet på minimum MB nivå eller høyere kan du gå rett fra 1A til dette kurset om du ønsker.
Repetisjon er en viktig faktor i sitstrening. Det tar tid å trene hjernen til å endre etablerte mønstre.  
Kursrekken er under utvikling og det vil også komme kurs på høyere nivå opp til Grand Prix, samt flere kurs på hvert nivå slik at den enkelte rytter kan fordype seg ytterligere.