Utdannelsen er delt inn i trinn 1 (halvår), 2 (ett år) og 3 (halvår) og gir internasjonal autorisasjon som ridelærer. Utdannelsen er internasjonal og kan om ønskelig også kombineres med andre land. Som ridelærerstudent på Norsk Hestesenter er man fulltidsstudent og bor på internat sammen med sine medstudenter på et av landets flotteste rideanlegg langs vakre Mjøsa på Starum i Østre Toten Kommune.
I andre land kreves det gjerne at man selv stiller med hest, men på Starum får hver elev tildelt to hester som de har fullt ansvar for; en spranghest og en dressurhest. Dette er høyt utdannede hester som er klare for å løfte studentene videre opp i nivåene.
Vi tok en prat med avgangsstudentene på trinn 3, og på spørsmål om hva som er det beste med å være ridelærerstudent på Starum kom de blant annet med følgende utsagn:
- Fantastiske hester!
- God oppfølging fra flinke lærere. Man merker at de virkelig brenner for å hjelpe oss i å lykkes.
- Minst to ridetimer hver dag.
- Utdanningen har internasjonal tilhørighet og dette åpner for mange muligheter.
- Utveksling med franske Cadre Noir, Saumur.
Ridelærerstudentene på Norsk Hestesenter er også med å driver Starum Rideskole hvor studentene på trinn 1 og 2 hver uke underviser elever på forskjellige nivå.
Studentenes tips til deg som lurer på om ridelærerutdanningen er noe for deg er:
- Vær forberedt på lange dager med ridning, stallarbeid og annen undervisning.
- Det er hyggelig og sosialt å bo sammen på internat – og overraskende lite drama til å være så mange jenter som bor tett på hverandre.
- Hvis du brenner for det – søk! Du får tilgang på fantastiske hester og instruktører som kan løfte deg opp i nivåene.
For å komme inn på ridelærerutdanningen er det en opptaksprøve du må igjennom. Her rir du to hester i dressur (LB nivå) og sprang (90 cm), gjennomgår en fysisk test, får testet hestekunnskapene dine, gjennomgår en helsesjekk og leverer politiattest.
Er du nysgjerrig på å vite mer om hverdagen som ridelærerstudent? Vi planlegger i nærmeste framtid å arrangere en dag hvor det er mulig å være med å skygge en ridelærerstudent en hel dag. Mer info om dette kommer snart.
Mer informasjon om ridelærerutdanningen og hvordan du søker finner du her: Ridelærer
Nyttige linker:
Film med Mathilde Kalland
Film med Kristine Linnea Hansen
Artikkel fra hest.no
Artikkel fra utdanning.no om ridelæreryrket
Husk søknadsfristen 20. april! Søk her.