Utlysningen gjennomføres i to trinn. Ved første trinn ønsker stiftelsen kortfattede idéskisser. De blir vurdert ut fra relevans for hesten og hestenæringen. De som går videre til trinn 2 får mulighet til å sende inn en fullskala forskningssøknad. Begge trinnene vurderes av egne evalueringsgrupper.

Det oppmuntres til samarbeidsprosjekter mellom Sverige og Norge, samt samarbeid mellom kompetanseområder/institusjoner og næringen. I alle søknader skal det opplyses om forskningens innvirkning på hestevelferden, samt en beskrivelse av plan for informasjonsspredning til implementering. Samtlige deler av Stiftelsen Hästforsknings forskningsprogram dekkes i utlysningen, der de respektive programområdene nå inkluderer et særskilt fokusområde; Hestens velferd i bruk av- og kommunikasjonen med hesten.

Legg merke til at det for samarbeidsprosjekter og helnorske prosjekter finnes særskilte retningslinjer, disse finner du i søknadssystemet.

Det kan søkes om midler på maksimalt 2 260 000 svenske kroner, samt 1 240 000 norske kroner fordeltt over 3 år til finansiering av forsknings- og utviklingsprosjekter i perioden 2024-2026. Beløpet er inkludert OH, og det er ingen øvre grense for OH-kostnader. Hver hovedsøker kan levere en søknad per utlysning for inntil tre års forskning.

Viktige frister

Trinn 1 åpner 3. april 2023, kl.12.00 
Trinn 1 stenger 29. mai 2023, kl. 14.00
Trinn 2 åpner 5. september 2023, kl. 12.00
Trinn 2 stenger 2. oktober 20223 kl. 14.00

Styret i Stiftelsen Hästforskning beslutter tildelingen av midler i desember 2023.

Mer informasjon og søknadsportal finner du på SHF sine nettsider.

Bakgrunn for samarbeidsavtalen

Norge og Sverige samarbeider om hesteforskning, og en egen avtale ble underskrevet i 2009. Fra norsk side kommer den finansielle støtten fra Norsk Hestesenter, Norges Forskningsråd og Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri. Norsk Hestesenter skal koordinere aktørene på norsk side i samarbeid med Norges Forskningsråd. Gjennom hesteforskningsprogrammet ønsker hestenæringen i begge land å oppnå økt kunnskap, å bidra til nyskaping innen hestenæringa i tillegg til at forskning på hest kan bedre både hestevelferden og kvaliteten på selve hesteholdet. 

Mer informasjon

Stiftelsen Hästforskning sine nettsider: https://hastforskning.se
Forskningsprogram og strategiplan finner du her: https://hastforskning.se/om-oss/

Søknad
Det presiseres fra Stiftelsen Hästforskning at alle søknader må følge håndbok, maler og utlysningstekst for å kunne bli vurdert.
LINK ÅPEN UTLYSNING
LINK MÅLRETTET UTLYSNING KALDBLODSTRAVER