Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Fagerli Huldra ble beste hoppe i Landsfinalen 2018. Hun eies av Johan og Stine Guro Brandstad.

Landsfinale for dølahester 2019

Årets utstillingssesong nærmer seg slutten, og i den anledning minner Landslaget for Dølahest om muligheten til å delta i Landsfinalen 2019 (hester født i 2017). 

Berje Modig er en av hestene som deltar i Prosjekt Kvalitetshest, og som kommer for salg om kort tid.

To flotte dølahester til innkjøring - kommer for salg

Prosjekt Kvalitetshest er et tilbud til oppdrettere av nasjonale raser som ønsker å selge hest, og i forbindelse med dette har vi invitert til ulike utdanningsopphold på Norsk Hestesenter i 2019.

Husk fristen 1. oktober!

Avlssesongen 2019 – frister og rapportering

Avlssesongen 2019 går mot slutten og det begynner å nærme seg frister for rapportering av årets bedekninger for hingsteholdere. Hoppeeiere skal rapportere resultatet fra fjorårets bedekninger. 

Lastebilen passerer rolig tospannet, med god margin mellom bilen og hestene. Forbikjøring av hest skal skje i maks 25 km/t og med minimum to meters avstand.

Vellykket start for Hest i trafikken

Et tydelig engasjement og vilje til å få til noe preget fredagens arrangement på Levanger, som kan betegnes som selve startskuddet for prosjektet Hest i trafikken.

Det er flotte treningsforhold på Norsk Hestesenter.

Innkjøring av travere

Har du en åring du ønsker å få innkjørt? Travtrenerutdanninga tar imot hester i høst.

Foto: Mette Sattrup

Hest i trafikken

Ferdsel med hest i trafikken er et viktig tema, og noe som engasjerer de aller fleste. Norsk Hestesenter ønsker kontinuerlig å bidra til kunnskap om emnet, og er med som samarbeidspartner i prosjektet Hest i trafikken.

innkjøring

Prosjekt Kvalitetshest: Innkjøring - ledige plasser

Prosjekt Kvalitetshest er et tilbud til oppdrettere av nasjonale raser som ønsker å selge hest, og i forbindelse med dette inviterer vi til ulike utdanningsopphold på Norsk Hestesenter i 2019.

Lærling på Norsk Hestesenter, Ida Loftu, ble under NM for hovslagere kåret til Norges beste lærling! Foto: Inga Eriksdóttir Lillejordet

Norges beste lærling

Den 8.-10. august ble det arrangert åpent Norgesmesterskap for hovslagere på Stavsplassen på Tretten, og fra smia på Norsk Hestesenter deltok to av våre dyktige hovslagerlærlinger.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500