Norsk Hestesenter inviterer deg til å delta i en kort spørreundersøkelse som en del av Interregprosjektet «På farten» – et samarbeidsprosjekt mellom Norge og Sverige. Prosjektet utføres i samarbeid med den svenske utdanningsinstitusjonen Wången.
Landslaget for Dølahest har også i år laget dølahestkalenderen, som nå er tilgjengelig for bestilling. Kalenderen inneholder 15 flotte bilder som viser den allsidige og vakre dølahesten i forskjellig bruk og omgivelser.
Stiftelsen Hästforskning deler hvert år ut prisene «Årets Hesteforskningsprosjekt» og «Årets Hedersomtale» for forskningsprosjekter på hest som har utmerket seg. Den norske prisutdelingen fant sted under Agria Oslo Horse Show.
Vil du gi hingsten din mulighet til å nyte en sommer med hoppefølge i vakre Sikkilsdalen?
Har du en avlsgodkjent kaldblodstraverhingst som du kan tenke deg å slippe med hopper i Sikkilsdalen sommeren 2025? Hestene slippes i Sikkilsdalen lørdag 21. juni og hentes hjem i overgangen august/september. Det vil være to gjetere som har daglig tilsyn med hestene og følger opp hestevelferden, loggfører brunster og gir hingstene kraftfôr.
Har du erfaring med hest og stallarbeid og ønsker å jobbe med hest i julen? Norsk Hestesenter søker ekstrahjelp i stallen fra fredag 20. desember 2024 til søndag 5. januar 2025, med mulighet for forlengelse (helgejobb).
Bedekningstallene for de rasene som Norsk Hestesenter fører register for, er nå publisert med oppdaterte tall per 8. oktober 2024. Bedekningstallene for de nasjonale rasene synker i år med opptil 30%. Fjordhesten opprettholder nesten tallene fra i fjor, mens dølahest og nordlandshest/lyngshest har en nedgang på henholdsvis 20 og 30%.
Torsdag 3. oktober sparkes den årlige ungdomssamlingen Sammen om hesten i gang ved Norsk Hestesenter på Starum. Samlingen er et samarbeid mellom Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Norges Rytterforbund og for de 32 unge deltagerne handler det om å lære mer om hest og hestevelferd og bygge viktig nettverk.
Velkommen til å delta på webinaret: NaNoHorse - Genomisk kartlegging som verktøy for bærekraftig avl i de nordiske hesterasene. I to timer presenterer vi prosjektet, resultater og hvordan hesteeiere og foreninger kan dra nytte av dem.