I uke 24 ønsker vi velkommen til ukeskurs for ridelærere der vi tilbyr faglig inspirasjon på våre høyt utdannede hester - sammen med våre dyktige lærere. Du kan også ta med deg din egen hest hvis du ønsker. Dersom du kun vil delta på den teoretiske undervisningen, men ønsker å stå over ridningen, legger vi til rette for "deltagere på tribunen” også. 

Kursinnhold

  • To ridetimer hver dag, der det legges vekt på trening av individuelle ferdigheter i sprang og dressur etter ønske, med stort fokus på praktisk undervisning av den enkelte deltager. 
  • Analysemetoder for å kartlegge dine sterke og svake sider som rytter i form av sitstrening uten hest og ridesimulator. Du vil lære metoder for hvordan du kan trene på dette utenom ridningen for din egen ferdighetstrening, og hvordan du kan implementere dette i rideskolen. 
  • Norsk Hestesenter ønsker å fremme folkehelse og hestens betydning for samfunnet. Hesteassistert læring er en metode som benyttes for blant annet barn og unge, der samarbeidsegenskaper øves på gjennom øvelser med hesten. Dette kan gi en ny inntektsvei for rideskoler, og er også en god aktivitet for å ta vare på hestene da øvelsene foregår fra bakken. Du vil få en intro til øvelsene som du kan ta med deg hjem til din rideskole!
  • Fire teoritimer, med emner som for eksempel pedagogikk, hestevelferd, lønnsom rideskoledrift, kundebehandling, sikkerhet, rutinebeskrivelser og dokumentasjonskrav i fokus.
  • Mulighet for å gjennomføre nettkursene Næringsmessig transport av hest og Bransjestandard Hest.

Instruktører:
Dressur: Erik Andersen og Frida Aksnes 
Sprang: Hanne K. Dahl Lien og Alva Ljosdal
Sitstrening med ridesimulator: Frida Aksnes
Hesteassistert læring: Hilde Westgaard Langeland 

Praktisk informasjon
Kurset starter mandag 10. juni kl 08.00 (det er mulig å ankomme søndag kveld om ønskelig) og avsluttes fredag 14. juni klokken 13.00. Innlosjering i enkeltrom på vårt internat. Rommene er utstyrt med vask. Dusj og WC finnes på gangen. Felles oppholdsrom og treningsrom er tilgjengelig. Det serveres tre måltider om dagen, samt snacks og kaffe mellom måltidene, i vår egen kantine. Kantinen ligger i tilknytning til det øvre ridehuset og er lett tilgjengelig. Det legges opp til sosialt samvær på kveldene.

Ta gjerne med egen hest! Vi tilbyr boks og flis, men du må selv sørge for eget fôr. Kryss av når du melder deg på om du skal trenger oppstalling fra mandag - fredag. Dersom du velger å ta med deg egen hest vil vi gjerne ha informasjon om hestens alder, kjønn og nivå i utdannelsen. Dette kan du skrive litt om i påmeldingen.  

Priser
- Kurspris “all inclusive” er 8650 kr (inkluderer undervisning, kost og losji i enkeltrom på vårt internat) 
- Kurspris “deltager på tribunen” 6700 kr (inkluderer kost og losji i enkeltrom, samt teoretisk undervisning og observasjon av rideundervisningen)   
- Oppstalling koster 375 kr per døgn (inkludert flis) 

Om instruktørene
Hanne K. Dahl LienFaglig leder for ridelærerutdannelsen ved Norsk Hestesenter og hovedtrener sprang, unghest ansvarlig, trener C og banebygger. Hun er utdannet ridelærer trinn 3 fra Strømsholm/Flyinge, har jobbet som profesjonell rytter i Sverige og tidligere jobbet på Drammen Ridesenter, og drevet eget ridesenter. Hun er opptatt av at rytteren skal ha et system som skaper god kommunikasjon og tillit mellom hest og rytter, med stort fokus på fysisk trening av rytterne. En god sits er god hestevelferd!
Alva Ljosdal – Ridelærerassistent ved Norsk Hestesenter og ansvarlig for fagskolehestene. Utdannet ridelærer 3 fra Norsk Hestesenter, unghestutdanner og aktiv sprangrytter på 130 nivå. Alva underviser i både sprang og dressur. 
Frida Aksnes - Dressurlærer ved Norsk Hestesenter (NHS). Utdannet ridelærer trinn 3 fra NHS, Trener 2 i sprang og dressur fra Norges Rytterforbund (NRYF), Dressurdommer 2 fra NRYF, Rider in Balance instruktør og veterinær med tilleggsutdannelse på kiropraktikk. Hun skrev sin hovedoppgave på veterinærstudiet om ømhet i rygg relatert til hestens form, rytterens sits og utstyr, og har stort fokus på sits og biomekanikk i all undervisning. 
Erik Andersen - Dressurlærer ved Norsk Hestesenter (NHS). Utdannet ridelærer trinn 3 fra NHS, gangartsrytter på internasjonalt nivå, har representert Norge i EM og VM for islandshest, samt i flere Nordisk mesterskap. 
Hilde Westgaard Langeland - Har doktorgrad i folkehelsevitenskap om selvutvikling med hest for ungdom. Hun er ansvarlig for utdanningen «Hesteassisterte intervensjoner» sammen med NMBU, skriver bok for Fagbokforlaget om «Hesten i helsefremming» og har prosjekter hjemme på småbruket for ungdom «Sterkere sammen med hest». Hilde har lang hesteerfaring og har undervist om temaet «Hest og helse» i flere år. Hun har et engasjement ved Norsk Hestesenter hvor hun har lansert kurset «Den firbeinte læreren».

PÅMELDING

Ta gjerne kontakt på nhest@nhest.no hvis du har spørsmål.
Velkommen på kurs!